Pienikangas

Pienikankaan tila sijaitsee Kangasniemellä, Kutemajärven kylässä. Tilalla on eletty ja harjoitettu karjataloutta useamman sukupolven ajan 1862 lähtien. Olemme nyt viides sukupolvi yrittäjinä Pienikankaan tilalla. Lypsykarjaa oli 1988 asti, jonka jälkeen emolehmätuotanto alkoi. Sukupolven vaihdos tapahtui 1995 syksyllä. Emolehmätuotanto jatkui, mutta 11.11.2004 syksyllä tilalle tuli ensimmäiset highland-eläimet. Näin rotu vaihtui parin vuoden aikana ylämaannautoihin.
Tilamme pellot ja eläimet luomussa.

Liha on markkinoitu syksystä 2010 lähtien suoraan tilalla sijaitsevasta myymälästä ja myyntiauton tiskistä. Myyntiautomme kiertää lähellä sijaisevia kaupunkia ja kuntia.
Teurastus teetetään Roinilan tilateurastamolla Kangasniemellä. Paistit ja fileet palaavat suoraan kylmiöihimme mureutumaan.  Jalosteita teetämme useammalla alihankkijalla.

Emoja tilamme ja yhteistyötilallamme on yhteensä noin 55-60 kpl. Kokonaiseläinmäärä on reilu 200 hännänhuiskuttajaa vuodenajasta riippuen. Parhaat yksilöt nuoresta karjasta pääsevät jatkamaan sukua siitoseläiminä omassa karjassa, tai menevät myyntiin.

Tilallamme harjoitetaan myös metsätaloutta.